U hebt vast al gemerkt dat er voor ouderen in Nederland veel veranderd is. U krijgt niet meer automatisch hulp en zorg, u moet vaker en meer bijbetalen. En er wordt vaker aan u gevraagd wat u zelf nog kunt doen; of wat u met behulp van anderen nog kan doen.

Ontmoeting in de wijk

Tegelijkertijd hebben mensen minder contact met elkaar. In Breda proberen we daar samen verandering in te brengen. Mensen, en zeker senioren, hebben andere mensen nódig. Daarom hebben we een bijeenkomst over Wonen in je eentje en hebben we vrijwillige huisbezoekers. Deze kunnen ook op bezoek komen bij eenzaamheid. Maar we doen meer!

Samen aan de slag

Want in elke wijk waar we komen, kijken we samen met de bewonersgroepen wat er goed gaat op sociaal gebied en wat er nog nodig is. Het gaat er daarbij niet alleen om dat mensen de weg naar het buurthuis of naar activiteiten weten te vinden, maar vooral dat mensen de weg naar elkáár weten te vinden. Dat buren elkaar weer groeten; en af en toe iets met en vóór elkaar doen.

Helpt u mee?

Wij hebben altijd vrijwilligers nodig die gedurende een langere periode op bezoek willen gaan bij mensen die zich om welke reden dan ook eenzaam voelen. U wordt goed ingewerkt en haakt elke twee maanden aan bij de terugkombijeenkomst van de vrijwillige huisbezoekers. Meestal nodigen we een Bredase beroepskracht uit om te vertellen over zijn of haar werk, zodat u echt in kleine kring een kijkje in de keuken krijgt. Natuurlijk krijgt u een onkostenvergoeding en gaan we elk jaar samen uit eten. Maar het belangrijkste is nog wel, dat u op deze manier de wereld, maar ook uw eigen leven, een stukje mooier maakt. 

Meer weten?

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijwilligers gezocht